Teken- en schildercursus

In onze doorlopende teken- en schildercursus komen per blok weer nieuwe thema’s en technieken aan bod. Een team van docenten zorgt voor een afwisselend en inspirerend programma. De teken- en schilderlessen zijn elke woensdagavond van 18:00 – 19:00, van 19:15 – 20:15 en van 20:30 – 21:30.

Schrijf je in of lees meer over het programma van dit jaar.

Het programma in seizoen 2020/2021:

BOMEN (oktober)

Ze zijn niet alleen essentieel voor de lucht die we inademen, ze zijn ook prachtig om te zien! Bomen. Majestueus, nog jong en dun, vol in het groen, kaal… Het prachtige van takken en partijen in de bast…
Deze maand gaan we een schilderij van bomen maken. We hebben het over sfeer, geheimzinnigheid, schildertechnieken en natuurlijk over de helden van deze maand: bomen.

WENSKAARTEN (november)

Met de feestdagen in het verschiet hebben we deze maand gekozen voor twee onderwerpen, die je kunnen helpen bij het maken van je persoonlijke wenskaarten:

  • landschappen: In de eerste twee lessen gaan we¬†een winters landschap of kerst tafereel verbeelden. Hiervoor kun je, onder begeleiding van Brigit, verschillende technieken toepassen.
  • kalligrafie: De laatste twee lessen besteed Rob aandacht aan kalligrafie, waarmee je de wenskaart kunt completeren. We gaan kijken hoe we letters kunnen ontwerpen of verfraaien om met de letters een bepaalde sfeer over te brengen en om ze in te passen in een beeld.

Het programma eerder dit jaar:

HANDEN (januari)

DOORKIJKJE (februari)

DIEREN ILLUSTRATIES (maart)

LINO (april)

PORTRET (mei)

EINDOPDRACHT (juni)

DIEREN ILLUSTRATIES (september) Dit is een afronding van de cursus van maart

De laatste cursusmaand voor de zomervakantie is in juni. In deze maand werk je tijdens de lessen aan een eindopdracht. Je krijgt hierbij hulp van alle Schilderen-in-Delft-docenten die les hebben gegeven.

Programma in 2019:

WAARNEMING & COMPOSITIE (januari)

PORTRET (februari)

DIEREN TEKENEN (maart)

ILLUSTRATIES (april)

FLORA (mei)

EINDOPDRACHT (juni)

STIL LEVEN (september)

DIEPZEE (oktober)

BARSTEN, VLEKKEN en KREUKELS (november)

Praktische informatie:

Leeftijd: vanaf 18 tot 108!

De lessen en opdrachten zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Ben je gevorderd, dan zijn er extra oefeningen of volgopdrachten. Per blok van 2 tot 6 weken krijg je een nieuwe opdracht, techniek of thema om aan te werken. Vaak onder begeleiding van een gastdocent met zijn/haar eigen expertise.

Ervaar hoe leuk het is!

Wil Je je aanmelden? Neem contact met ons op of vul het inschrijfformulier in.

E: info@schilderenindelft.nl
T: 015-2127029

DOORLOPENDE CURSUS

Een beeld van wat we doen woensdagavonden