Teken- en schildercursus

In onze doorlopende teken- en schildercursus komen per blok weer nieuwe thema’s en technieken aan bod. Een team van docenten zorgt voor een afwisselend en inspirerend programma. De teken- en schilderlessen zijn elke woensdagavond van 18:30 – 19:30 en van 19:45 – 20:45 van september tot en met november en van januari tot en met juni.

Schrijf je in of lees meer over het programma van dit jaar.

Praktische informatie

De lessen en opdrachten zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Ben je gevorderd, dan zijn er extra oefeningen of volgopdrachten. Per blok van 3 tot 5 weken krijg je een nieuwe opdracht, techniek of thema om aan te werken. Vaak onder begeleiding van een gastdocent met zijn/haar eigen expertise. Leeftijd: vanaf 18 tot 108!

Ervaar hoe leuk het is!

Wil Je je aanmelden? Neem contact met ons op of vul het inschrijfformulier in.

E: info@schilderenindelft.nl
T: 015-2127029

De eerste opdracht: het zelfportret in 30 minuten.
Elke maand staat er weer een nieuw thema op het programma, een ander materiaal met een eigen expert erbij.

Het programma in seizoen 2023/2024

VOGELS (september)

Vogels zijn er in alle soorten en maten, soms onopvallend, dan weer kleurrijk, maar altijd aangepast aan de vele verschillende omstandigheden op aarde. We maken een kleine reis door deze wereld, leren iets over hun bouw, maar natuurlijk ook hoe we ze op papier kunnen zetten. Zowel teken- als schildertechnieken komen hierbij kijken.

URBAN LANDSCAPE (oktober)

DAG EN NACHT (november)

Dag en nacht geven een wereld van verschil. Hoe drukken we dat uit op papier? We gaan kijken hoe de belichting en de kleuren verschillen en werken dat uit in acryl.

STRIPTEKENEN (januari)

Las je vroeger strips? Dan gaan we nu zelf aan de slag met jouw striphelden van toen. Ook leer je een eenvoudig stripverhaal op te zetten en verkennen we de beginselen van de animatie. (let op: de cursus start 10 januari)

GOLVEN (februari)

Waterpartijen zijn vaak zeer geliefd in teken- en schilderwerk. Daarom gaan we er wat verder op in. Hoe schilder je realistische golven? Voor je het weet heb je een echt zeegezicht.

STILLEVEN (maart)

Stillevens zijn een klassiek onderwerp. Ook in aquarel kun je heel realistisch voorwerpen weergeven. Onze docent begeleid je in het weergeven van één of meerdere van de voorwerpen die hij heeft klaarstaan of bij een voorwerp dat je zelf hebt meegenomen.

INTERIEUR VOLGENS CARLOS SAGRERA (april)

Schilder een interieur in de stijl van Carlos Sagrera en gebruik als inspiratiebron de Schiehallen. Dat wordt een bijzondere ontdekkingsreis. Je gaat op zoek naar een mooie compositie en leert welke stappen je moet zetten om je de stijl van deze schilder eigen te maken.

BOTEN EN SCHEPEN (mei)

Boten worden door hun dubbelgekromde vorm vaak als moeilijke tekenobjecten ervaren. Reden dus om daar eens aandacht aan te besteden. Van Optimist tot cruiseschip, alle schepen zijn welkom.

EINDOPDRACHT (juni)

Deze laatste maand van het seizoen werken we aan een vrije opdracht. We kondigen een thema aan en jij werkt het op je eigen manier uit. Daarbij wordt je elke week begeleid door één van onze docenten.

EXPOSITIE (3 july)

Als feestelijke afsluiting houden wij een expositie op woensdag 3 juli, waarbij alle cursisten die afgelopen jaar hebben meegedaan hun werk van afgelopen seizoen kunnen tonen. Onder het genot van een drankje kijken we terug op een creatief jaar om na de zomerstop weer fris van start te gaan.

Eerder op het programma:

2022/2023:

GLAS-IN-LOOD, GEMENGDE TECHNIEKEN, DE 4 SEIZOENEN, DANSEN OP HET DOEK, PORTRET VOLGENS CLAIRE TABOURET, SCHETSEN IN GEWASSEN INKT, VERMEER IN AQUAREL, BUITEN BOMEN SCHILDEREN, EXPO OPDRACHT

2021/2022: ALLEMAAL BEESTJES , STREPEN EN STIPPEN, SPIEGELINGEN, MENS EN OMGEVING, PORTRET, HUISDIER TEKENEN EN SCHILDEREN, DIER EN OMGEVING

2020/2021: BOMEN, WENSKAARTEN, LINO, PEN & INKT, PORTRET, BUITEN, EINDOPDRACHT. Opnieuw werken we in juni aan een vrije eindopdracht met als doel een tentoonstelling in juli.

2020 en eerder: HANDEN, DOORKIJKJE, DIEREN ILLUSTRATIES, LINO, PORTRET, EINDOPDRACHT met aansluitend een tentoonstelling, WAARNEMING & COMPOSITIE, PORTRET, DIEREN TEKENEN, ILLUSTRATIES, FLORA, EINDOPDRACHT, STIL LEVEN, DIEPZEE, BARSTEN, VLEKKEN en KREUKELS

DOORLOPENDE CURSUS

Een beeld van wat we doen woensdagavonden