Teken- en schildercursus

In onze doorlopende teken- en schildercursus komen per blok weer nieuwe thema’s en technieken aan bod. Een team van docenten zorgt voor een afwisselend en inspirerend programma. De teken- en schilderlessen zijn elke woensdagavond van 18:30 – 19:30 en van 19:45 – 20:45.

Schrijf je in of lees meer over het programma van dit jaar.

Praktische informatie

De lessen en opdrachten zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Ben je gevorderd, dan zijn er extra oefeningen of volgopdrachten. Per blok van 2 tot 6 weken krijg je een nieuwe opdracht, techniek of thema om aan te werken. Vaak onder begeleiding van een gastdocent met zijn/haar eigen expertise. Leeftijd: vanaf 18 tot 108!

Ervaar hoe leuk het is!

Wil Je je aanmelden? Neem contact met ons op of vul het inschrijfformulier in.

E: info@schilderenindelft.nl
T: 015-2127029

De eerste opdracht: het zelfportret in 30 minuten.
Elke maand staat er weer een nieuw thema op het programma, een ander materiaal met een eigen expert erbij.

Het programma in seizoen 2021/2022

ALLEMAAL BEESTJES (september)

We duiken deze maand in de wereld van de insekten.  Een wereld met een enorme variatie in kleuren en vormen. Deze leggen we vast met gebruik van verschillende materialen.

STREPEN EN STIPPEN (oktober)

Met strepen en stippen mengen de kleuren niet op het doek, maar in ons eigen hoofd.

SPIEGELINGEN (november)

Beelden herhalen zich door reflectie. Hoe het beeld er uit ziet hangt af van het materiaal en de vorm van het materiaal waarin het beeld wordt gespiegeld.

In Januari is in verband met de coronamaatregelen geen cursus. Het onderwerp is verplaatst naar maart.

MENS EN OMGEVING (februari)

We beschouwen de deze maand de mens als een figuur; als deel van zijn omgeving. We letten op proporties en techniek, maar met aquarel is er ruimte tot abstractie.

PORTRET (maart)

Na een korte introductie van de theorie over portret gaan we over op een levensgroot portret. Hierbij zullen we vooral werken met vlakken en schaduwen en slaan we de lijntekening over.

HUISDIER TEKENEN EN SCHILDEREN (april)

We nemen een kijkje in de opbouw van enkele huisdieren en stellen u voor aan Charlie, de huishond. Na schetsmatige oefeningen gaan we aan de slag voor een echt portret. Dit kunnen we doen aan de hand van Charlie, maar misschien heeft u wel een eigen lievelingshuisdier voor ogen?

DIER EN OMGEVING (mei)

In mei gaan we werken met Oost-Indische inkt en ecoline. We zoeken vormen in toevallige vlekken en zetten een landschap in gewassen inkt op. We eindigen met een werkstuk waarin (gewassen) inkt en ecoline, landschap en dier gecombineerd worden.

Eerder op het programma

Het programma in seizoen 2020/2021: BOMEN (oktober), WENSKAARTEN (november), LINO (januari), PEN & INKT (februari), PORTRET (april), BUITEN (mei), EINDOPDRACHT (juni). Opnieuw werken we in juni aan een vrije eindopdracht met als doel een tentoonstelling in juli.

Het programma eerder in 2020: HANDEN (januari), DOORKIJKJE (februari), DIEREN ILLUSTRATIES (maart), LINO (april), PORTRET (mei), EINDOPDRACHT (juni) De laatste cursusmaand voor de zomervakantie is in juni. In deze maand werk je tijdens de lessen aan een eindopdracht. Je krijgt hierbij hulp van alle Schilderen-in-Delft-docenten die les hebben gegeven.

Programma in 2019: WAARNEMING & COMPOSITIE (januari), PORTRET (februari), DIEREN TEKENEN (maart), ILLUSTRATIES (april), FLORA (mei), EINDOPDRACHT (juni), STIL LEVEN (september), DIEPZEE (oktober), BARSTEN, VLEKKEN en KREUKELS (november)

DOORLOPENDE CURSUS

Een beeld van wat we doen woensdagavonden