Teken- en schildercursus

In onze doorlopende teken- en schildercursus komen per blok weer nieuwe thema’s en technieken aan bod. Een team van docenten zorgt voor een afwisselend en inspirerend programma. De teken- en schilderlessen zijn elke woensdagavond van 18:30 – 19:30 en van 19:45 – 20:45 van september tot en met november en van januari tot en met juni.

Schrijf je in of lees meer over het programma van dit jaar.

Praktische informatie

De lessen en opdrachten zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Ben je gevorderd, dan zijn er extra oefeningen of volgopdrachten. Per blok van 3 tot 5 weken krijg je een nieuwe opdracht, techniek of thema om aan te werken. Vaak onder begeleiding van een gastdocent met zijn/haar eigen expertise. Leeftijd: vanaf 18 tot 108!

Ervaar hoe leuk het is!

Wil Je je aanmelden? Neem contact met ons op of vul het inschrijfformulier in.

E: info@schilderenindelft.nl
T: 015-2127029

De eerste opdracht: het zelfportret in 30 minuten.
Elke maand staat er weer een nieuw thema op het programma, een ander materiaal met een eigen expert erbij.

Het programma in seizoen 2022/2023

GLAS-IN-LOOD (september)

In september gaan we kijken naar glas-in-lood, gebroken objecten en andere gefragmenteerde dingen. Hier gaan we tekenend en schilderend mee aan de slag. We beginnen met een inspiratiebron: een foto, een afbeelding van internet, een herinnering en gaan van hieruit een proces van onderzoeken in. Wie weet waar je terecht komt? Een Gesamtkunstwerk? Een schilderij op postzegelformaat? Een versnipperd schilderij?

GEMENGDE TECHNIEKEN (oktober)

Bij de lessen gemengde technieken leer je verschillende tekentechnieken en materialen door elkaar te gebruiken. Bijvoorbeeld collage en/of foto’s gecombineerd met verf of houtskool gecombineerd met inkt. Deze zogenaamde ‘mixed media’ werken leveren vaak een extra interessant en levendig beeld op.

DE 4 SEIZOENEN (november)

Elk seizoen roept zijn eigen sfeer op. Het zit in de dingen die we zien en de dingen die we ruiken. Ook het kleurenpalet is telkens anders. Die gaan we in aquarel proberen vast te leggen. In losse tekeningen of één doorlopend tafereel.

DANSEN OP HET DOEK (januari)

PORTET VOLGENS CLAIRE TABOURET (februari)

SCHETSEN IN GEWASSEN INKT (maart)

VERMEER IN AQUAREL (april)

BUITEN BOMEN SCHILDEREN (mei)

EXPO OPDRACHT (juni)

Eerder op het programma:

2021/2022: ALLEMAAL BEESTJES , STREPEN EN STIPPEN, SPIEGELINGEN, MENS EN OMGEVING, PORTRET, HUISDIER TEKENEN EN SCHILDEREN, DIER EN OMGEVING

2020/2021: BOMEN, WENSKAARTEN, LINO, PEN & INKT, PORTRET, BUITEN, EINDOPDRACHT. Opnieuw werken we in juni aan een vrije eindopdracht met als doel een tentoonstelling in juli.

2020 en eerder: HANDEN, DOORKIJKJE, DIEREN ILLUSTRATIES, LINO, PORTRET, EINDOPDRACHT met aansluitend een tentoonstelling, WAARNEMING & COMPOSITIE, PORTRET, DIEREN TEKENEN, ILLUSTRATIES, FLORA, EINDOPDRACHT, STIL LEVEN, DIEPZEE, BARSTEN, VLEKKEN en KREUKELS

DOORLOPENDE CURSUS

Een beeld van wat we doen woensdagavonden