Teken- en schildercursus

De teken- en schilderlessen zijn elke woensdag op de lestijden: 

Lessen op woensdag:
18:00 – 19:00 uur (er zijn meerdere plaatsen vrij)
19:30 – 20:30 uur (er zijn enkele plaatsen vrij)

Een team van docenten geeft de teken- en schilderlessen in een inspirerend, industrieel atelier.

IMAG6800

Het programma in 2020:

HANDEN (januari)
Rob start het jaar met een pittig, maar ook door velen geliefd onderwerp: Handen. Handen hebben een ingewikkeld bewegingsmechaniek en kan daarbij vele vormen aannemen. Ze hebben daardoor veel uitdrukking.
We gaan ze onderzoeken, versimpelen, ontdekken, variëren en gebruiken. En het fijne is; je hebt altijd twee voorbeelden bij de hand.
Materiaal: potlood, houtskool, divers

DOORKIJKJE (februari)

Als je door je handen kijkt, wat zie je dan precies? Wat doet het met een kunstwerk als je je landschap door een poort bekijkt?
Deze maand gaan we spelen met perspectief. We leren de regels van perspectieftekenen en spelen ook met de artistieke mogelijkheden van overlapping, doorkijkjes en compositie.

DIEREN ILLUSTRATIES (maart)

LINO (april)

Linoleum snijden is voor velen een bekende druktechniek van de basisschool. We gaan de techniek opnieuw ontdekken. De basisregels komen aan bod en we gaan kijken wat er nodig is voor een meerkleurendruk.

PORTRET (mei)

In mei gaan we bezig met het schilderen van een portret. We leren de basisregels van het opzetten van een portret en gaan aan de slag met acrylverf: Welke lagen heb je nodig om de huid op te bouwen? Hoe kun je zo realistisch mogelijk haren schilderen? Hoe breng je in kleur en vorm drama in je portret?

EINDOPDRACHT (juni)

De laatste cursusmaand voor de zomervakantie is in juni. In deze maand werk je tijdens de lessen aan een eindopdracht. Je krijgt hierbij hulp van alle Schilderen-in-Delft-docenten die les hebben gegeven.

Programma in 2019:

WAARNEMING & COMPOSITIE (januari)

PORTRET (februari)

DIEREN TEKENEN (maart)

ILLUSTRATIES (april)
Met aquarel en inkt leert Brigit in haar lessen de fijne kneepjes van illustraties.

FLORA (mei)
Met de lente in het vizier richten we ons op het schilderen van bloemen en bladeren. Marijn en Rob verzorgen samen dit blok van 5 lessen.

EINDOPDRACHT (juni)
De laatste cursusmaand voor de zomervakantie is in juni. In deze maand werk je tijdens de lessen aan een eindopdracht. Je krijgt hierbij hulp van alle Schilderen-in-Delft-docenten die les hebben gegeven. Het eindproject en ook eerder werk van verschillende cursussen zal ten toon worden gesteld tijdens de expositie en open dag op 3 juli 2019. Zet die datum dus vast in je agenda!

STIL LEVEN (september)
Een technische tekenopdracht in werken met basisvormen, zoals de cilinder, de bol en de kubus. We starten met eenvoudige samengestelde vormen om uiteindelijk te eindigen met een klein stilleven.
Om rekening te houden met verschil in vaardigheid, zal Rob objecten van verschillende moeilijkheidsgraad aanbieden.
Er zal worden gewerkt met verschillend materiaal. Denk aan potlood, fineliner, marker en houtskool en of krijt.

DIEPZEE (oktober)
Onder het thema ‘Diepzee’ gaan we met een nieuwe techniek aan de slag. Het effect van Indische inkt over gouache geeft de mogelijkheid om interessante illustraties te maken. Brigit neemt jullie mee met oefeningen om de techniek te leren kennen en uiteindelijk tot een eigen illustratie te komen.

BARSTEN, VLEKKEN en KREUKELS (november)
Deze maand moedigt Marijn je aan om eens goed om je heen te kijken want er is veel moois te zien. Niet alleen op mooie plekken maar ook vlak voor je neus. Bijvoorbeeld een stoeptegel met een prachtige breuk erin! Marijn helpt je om je te laten inspireren door barsten, vlekken en kreukels tot nieuw werk. Deze prachtige, toevallige, lelijke schoonheden zullen in acryl worden vastgelegd.

Iedereen kan leren tekenen en schilderen!

Expressie is belangrijker dan een technisch perfecte uitvoering.

Praktische informatie:

Leeftijd: vanaf 18 tot 108!

De lessen en opdrachten zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Ben je gevorderd, dan zijn er extra oefeningen of volgopdrachten. Per blok van 2 tot 6 weken krijg je een nieuwe opdracht, techniek of thema om aan te werken. Vaak onder begeleiding van een gastdocent met zijn/haar eigen expertise.

Ervaar hoe leuk het is!

Wil Je je aanmelden? Neem contact met ons op of vul het inschrijfformulier in.

E: info@schilderenindelft.nl
T: 015-2127029

DOORLOPENDE CURSUS

Een beeld van wat we doen woensdagavonden