Teken- en schildercursus

De teken- en schilderlessen zijn elke woensdag op de lestijden: 

Lessen op woensdag:  
18:00 – 19:00 uur (nog 2 plaatsen vrij.)
19:30 – 20:30 uur (nog 1 plaatsen vrij.)
   

Een team van docenten geeft de teken- en schilderlessen in een inspirerend, industrieel atelier.

IMAG6800

Programma in 2019:

WAARNEMING (januari)
Tijdens de lessen zal worden geoefend met de verschillende manieren van waarnemen van voorwerpen en objecten. Afhankelijk van de oefening gebruiken we potlood, houtskool en pastel of markers. Aan het einde van het blok volgt een opdracht waarbij je gebruik kunt maken van hetgeen je eerder hebt geleerd.

PORTRETTEN (februari)
Marijn gaat in haar lessen bezig met de regels van het portrettekenen. Hoe teken je een portret? Welke regels kun je hierbij volgen? En wat gebeurt er als je niet begint met lijnen maar met schaduwen en grote vlakken?

DIEREN (maart)
Eén cursusblok zal worden besteed aan het tot leven brengen van dieren op het platte vlak. Charlie ons vrolijke kantoor hondje die met een aantal van jullie al kennis heeft gemaakt, heeft zich aangemeld als model voor de cursus.

ILLUSTRATIES (april)
Met aquarel en inkt leert Brigit in haar lessen de fijne kneepjes van illustraties.

FLORA (mei)
Met de lente in het vizier richten we ons op het schilderen van bloemen en bladeren. Marijn en Rob verzorgen samen dit blok van 5 lessen.

EINDOPDRACHT in JUNI
De laatste cursusmaand voor de zomervakantie is in juni. In deze maand werk je tijdens de lessen aan een eindopdracht. Je krijgt hierbij hulp van alle Schilderen-in-Delft-docenten die les hebben gegeven. Het eindproject en ook eerder werk van verschillende cursussen zal ten toon worden gesteld tijdens de expositie en open dag op 3 juli 2019. Zet die datum dus vast in je agenda!

Iedereen kan leren tekenen en schilderen!

Expressie is belangrijker dan een technisch perfecte uitvoering.

Praktische informatie:

Leeftijd: vanaf 18 tot 108!

De lessen en opdrachten zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Ben je gevorderd, dan zijn er extra oefeningen of volgopdrachten. Per blok van 2 tot 6 weken krijg je een nieuwe opdracht, techniek of thema om aan te werken. Vaak onder begeleiding van een gastdocent met zijn/haar eigen expertise.

Ervaar hoe leuk het is!

Wil Je je aanmelden? Neem contact met ons op of vul het inschrijfformulier in.

E: info@schilderenindelft.nl
T: 015-2127029

DOORLOPENDE CURSUS

Een beeld van wat we doen woensdagavonden