Teken- en schildercursus

In onze doorlopende teken- en schildercursus komen per blok weer nieuwe thema’s en technieken aan bod. Een team van docenten zorgt voor een afwisselend en inspirerend programma. De teken- en schilderlessen zijn elke woensdagavond van 18:00 – 19:00 en van 19:30 – 20:30.

Schrijf je in of lees meer over het programma van dit jaar.

IMAG6800

Het programma in 2020:

HANDEN (januari)
Rob start het jaar met een pittig, maar ook door velen geliefd onderwerp: Handen. Handen hebben een ingewikkeld bewegingsmechaniek en kan daarbij vele vormen aannemen. Ze hebben daardoor veel uitdrukking.
We gaan ze onderzoeken, versimpelen, ontdekken, variƫren en gebruiken. En het fijne is; je hebt altijd twee voorbeelden bij de hand.
Materiaal: potlood, houtskool, divers

DOORKIJKJE (februari)

Als je door je handen kijkt, wat zie je dan precies? Wat doet het met een kunstwerk als je je landschap door een poort bekijkt?
Deze maand gaan we spelen met perspectief. We leren de regels van perspectieftekenen en spelen ook met de artistieke mogelijkheden van overlapping, doorkijkjes en compositie.

DIEREN ILLUSTRATIES (maart)

Deze maand neemt Brigit je mee in de wereld van illustratie. Je leert het medium aquarel beter kennen door met een aantal technieken te oefenen en eventueel verschillende media te combineren. Binnen het thema dieren werken we in vier lessen naar een mooie eindillustratie!

LINO (april)

Linoleum snijden is voor velen een bekende druktechniek van de basisschool. We gaan de techniek opnieuw ontdekken. De basisregels komen aan bod en we gaan kijken wat er nodig is voor een meerkleurendruk.

PORTRET (mei)

In mei gaan we bezig met het schilderen van een portret. We leren de basisregels van het opzetten van een portret en gaan aan de slag met acrylverf: Welke lagen heb je nodig om de huid op te bouwen? Hoe kun je zo realistisch mogelijk haren schilderen? Hoe breng je in kleur en vorm drama in je portret?

EINDOPDRACHT (juni)

De laatste cursusmaand voor de zomervakantie is in juni. In deze maand werk je tijdens de lessen aan een eindopdracht. Je krijgt hierbij hulp van alle Schilderen-in-Delft-docenten die les hebben gegeven.

Programma in 2019:

WAARNEMING & COMPOSITIE (januari)

PORTRET (februari)

DIEREN TEKENEN (maart)

ILLUSTRATIES (april)

FLORA (mei)

EINDOPDRACHT (juni)

STIL LEVEN (september)

DIEPZEE (oktober)

BARSTEN, VLEKKEN en KREUKELS (november)

Praktische informatie:

Leeftijd: vanaf 18 tot 108!

De lessen en opdrachten zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Ben je gevorderd, dan zijn er extra oefeningen of volgopdrachten. Per blok van 2 tot 6 weken krijg je een nieuwe opdracht, techniek of thema om aan te werken. Vaak onder begeleiding van een gastdocent met zijn/haar eigen expertise.

Ervaar hoe leuk het is!

Wil Je je aanmelden? Neem contact met ons op of vul het inschrijfformulier in.

E: info@schilderenindelft.nl
T: 015-2127029

DOORLOPENDE CURSUS

Een beeld van wat we doen woensdagavonden